Yönetici Profili

Sumit Sadana

Başkan Yardımcısı, Stratejilerden Sorumlu Üst Yönetici ve Genel Müdür, Kurumsal Çözümler

Sumit Sadana,Nisan 2010'dan beri sürdürdüğü şirketin stratejilerden sorumlu üst yöneticisi rolünün gereği olarak, SanDisk'in stratejilerini yönetiyor. Sadana aynı zamanda SanDisk'in Kurumsal Çözümler genel müdürü olarak, şirketin sunduğu kurumsal çözümlerin gelişiminden ve yönetiminden sorumlu. Daha öncesinde Sunrise Capital'da başkanlık görevini üstlendi. Ondan önce ise, Freescale Semiconductor'da strateji ve iş geliştirmeden sorumlu başkan vekili ve baş teknolojisi sorumlusu olarak görev yaptı. Kariyerine ilk adımını attığı IBM şirketinde donanım tasarımı, yazılım geliştirme, operasyon, stratejik planlama, iş geliştirme ve genel yönetim pozisyonlarında görev aldı. Sadana, Kharagpur'daki Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nde (IIT) elektrik mühendisliği lisansı, Stanford Üniversitesi'nde ise elektrik mühendisliği yüksek lisansı yaptı. Kendisi Yönetim Kurulu üyesi ve Silicon Laboratories (NASDAQ: SLAB) Yönetim Kurulunun maaş komitesinde bulunuyor; ayrıca Silikon Vadisi'ne 501(c)(3) kuruluşu olarak hizmet veren Second Harvest Food Bank'in Yönetim Kurulu üyesi.